Waffles pentru micul dejun

Waffles pentru micul dejun

Vafele/ waffles sau gofrele/ gaufres. Indiferent de denumirea după care le cunoașteți, sunt un fel de mâncare făcută dintr-o compoziție cu agent de creștere sau un aluat care este gătit între două plăci care sunt modelate pentru a da o dimensiune și formă caracteristică. Există multe variante în funcție de tipul de plăci de vafe și de rețeta folosită.

Vafele sunt atât de versatile încât le puteți face cu absolut orice vă poftește inima… chiar și cu resturi de mâncare ramase de la o gustare sau masă anterioară. Pot constitui o masă delicioasă și sățioasă, mai ales dacă le servim cu fructe sau legume și lactatele preferate alături (sau alternativele vegetale).

Perfecte pentru mic dejun, gustare și ( de ce nu? ) cină


Noi le iubim în orice combinație, iar Șugubățul a primit prima dată waffles spre vârsta de 7 luni și a fost „love at first bite”. De atunci sunt prezente săptămânal la un mic dejun și gustarea din ziua respectivă, în diverse variante.
Pentru a pregăti micul dejun mai rapid puteți face compoziția de seara, o păstrați la frigider, iar dimineața doar le coaceți. Apoi le puteți devora chiar pe măsură ce se coc. 

Dacă aveți timp să faceți mai multe, puteți congela o parte din ele după răcirea completă. Pot fi păstrate la congelator până la 3 luni. Când aveți nevoie doar le mutați de seara în frigider și dimineața le încălziți, sau pur și simplu le lăsați la dezghețat la temperatura camerei aproximativ 30 minute, dacă le doriți mai repede.

Farfuria Mașinuță este "prietena" Șugubățului încă de când avea 11 luni, au un istoric lung de mese împreună, "vum, vum"!
Farfuria Mașinuță este „prietena” Șugubățului încă de când avea 11 luni, au un istoric lung de mese împreună, „vum, vum” !


Când le serviți celor mici le puteți tăia sub formă de bastonașe, iar în alveole puteți pune iaurt, smântână, diverse creme tartinabile sau chiar supe cremă (în funcție de preferințe și de rețeta de waffles folosită). Astfel le va fi mult mai ușor bebelușilor să mănânce alimente / mâncăruri cu textură mai cremoasă sau mai lichidă până când vor învăța cum să folosească tacâmurile.


Astăzi vă las o rețetă super ușoară, ce poate fi făcută chiar și cu ajutorul celor mici.
Noi le-am servit cu smântână grasă amestecată cu unt de arahide natural și puțină scorțișoară Ceylon, căpșuni, afine și coacăze roșii.


❗Pentru copiii sub 4 ani, fructele mici, rotunde și tari (în cazul de față afinele, coacăzele sau chiar și căpșunile), trebuie neapărat tăiate în 2 sau în 4, pentru a reduce riscul de înec.

Waffles cu banană

Waffles cu banană

Ingrediente

  • 1 banană mare coaptă bine 
  • 200g iaurt ( pentru cei cu aplv puteti folosi iaurt vegetal)
  • 2 ouă
  • 50g ulei
  • 200g făină (pentru celiaci puteti folosi făină fără gluten, cum ar fi cea de hrișcă)
  • 1 mână făină de migdale ( sau nuci măcinate)
  • 1-2 linguri fulgi de cocos 
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • scorțișoară Ceylon

👉 pentru copiii mai mari și adulți puteți adăuga și un îndulcitor.

Modalitate de preparare

  • Pasați banana cu furculița, apoi amestecați-o cu celelalte ingrediente umede.
  • Încorporați ingredientele uscate, având grijă să nu amestecați prea mult compoziția.
  • Coaceți în aparatul de waffles încins bine, conform indicațiilor din manualul de utilizare.
  • Dacă nu aveți aparat de waffles le puteți coace în tigaie antiaderentă, sub formă de pancakes.

Serviți cu poftă!

Huggs & kisses de la mămica Șugubățului 🤗😘

Paula este mămica Șugubățului și creatoarea paginii de rețete pentru bebeluși și copii „Mâncarea Șugubățului – Rețete Baby Friendly”. Ea a fost alături de mii de părinți în procesul de diversificare și inspirație pentru rețete zilnice, delicioase și potrivite pentru întreaga familie. Suntem bucuroși să o avem guest writer pe blog-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *