Paste integrale cu sos pesto

Paste integrale cu sos pesto

Daca bebelusul tau iubeste pastele, poti incerca sa ii prepari aceste paste delicioase si foarte sanatoase.

Este important pentru copii sa consume cat mai multe alimente ce contin culoarea verde. De ce? Pentru ca din punct de vedere nutritional, alimentele de culoarea verde sunt bogate în fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, vitamine A, C, E și K.

Daca am fi gasit spanac la piata, aceasta reteta ar fi fost cu spanac, deci puteti improviza cu diferite frunze verzi , puteti folosi chiar si rucola.

Busuioc am luat din ghiveciul pe care il tinem in bucatarie, deja rezista de aproape un an si l-am folosit frecvent la sosuri pentru paste.

In reteta originala pentru pesto se folosesc seminte de pin, insa daca nu aveti ( si sunt destul de costisitoare ) puteti folosi la fel de bine nuci .

La aceasta reteta am folosit farfalle integrale cumparate din Lidl, si le-am fiert respectand instructiunile de pe pachet, aproximativ 15 minute.

Pesto cu valeriana si busuioc

Ingrediente

  • 2 cani frunze de valeriana ( sau spanac, depinde ce gasiti la piata )
  • 2 cani frunze de busuioc ( puteti cumpara busuioc la ghiveci)
  • 1 cana seminte de pin ( sau nuci )
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 3 linguri de fulgi de drojdie inactiva ( in loc de parmezan)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 1,2 linguri de apa

Preparare

Puneti toate ingredientele intr-un blender si mixati pana capata consistenta de piure. Daca este nevoie, mai adaugati putina apa pana ajungeti la consistenta dorita.

Se pastreaza in borcan inchis la frigider timp de 4-5 zile.

Se amesteca cu paste si se serveste.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *