Paste integrale cu sos pesto

Paste integrale cu sos pesto

Dacă bebelușul tău iubește pastele, poți încerca să îi prepari aceste paste delicioase și foarte sănătoase.

Este important pentru copii să consume cât mai multe alimente ce conțin culoarea verde. De ce? Pentru că din punct de vedere nutritional, alimentele de culoarea verde sunt bogate în fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, vitamine A, C, E și K.

Dacă am fi găsit spanac la piață această rețetă ar fi fost cu spanac, deci puteți improviza cu diferite frunze verzi , puteți folosi chiar și rucola.

Busuioc am luat din ghiveciul pe care îl ținem în bucătărie, deja rezistă de aproape un an și l-am folosit frecvent la sosuri pentru paste.

În rețeta originală pentru pesto se folosesc semințe de pin, însă dacă nu aveți ( și sunt destul de costisitoare ) puteți folosi la fel de bine nuci.

La această rețeta am folosit farfalle integrale cumpărate din Lidl, și le-am fiert respectând instrucțiunile de pe pachet, aproximativ 15 minute.

Pesto cu valeriana si busuioc

Ingrediente

  • 2 căni frunze de valeriană ( sau spanac, depinde ce găsiți la piață )
  • 2 căni frunze de busuioc ( puteți cumpăra busuioc la ghiveci)
  • 1 cană semințe de pin ( sau nuci )
  • 1/2 cană ulei de măsline
  • 3 linguri de fulgi de drojdie inactivă ( in loc de parmezan)
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1,2 linguri de apă

Preparare

Puneți toate ingredientele într-un blender și mixati până capătă consistență de piure. Dacă este nevoie, mai adăugați puțină apă până ajungeți la consistenta dorită.

Se păstrează în borcan închis la frigider timp de 4-5 zile.

Se amestecă cu paste și se servește.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *