Mini pancakes cu banane

Mini pancakes cu banane

Sunt preferatele noastre, mai ales in diminetile de weekend, atunci cand nu te grabesti si poti savura intreg procesul. Sunt fara zahar, fara oua, fara lapte, prin urmare se potrivesc foarte bine tuturor copiilor, inclusiv celor cu restrictii alimentare . Bananele sunt extraordinare! Sunt un inlocuitor ideal pentur oua in preparatele coapte si adauga un plus de dulceata si textura cremoasa retetei. Mini clatitele se fac usor si sunt super gustoase, le puteti servi cu unt de arahide sau migdale ( 1+), iaurt, si multe fructe de sezon. Si daca reusiti sa va feriti de privirile celor mici puteti incerca si un topping de ciocolata, nu veti regreta ­čÖé .

INGREDIENTE

  • 2 banane coapte bine
  • 1 cana faina preferata ( noi folosim faina alba sau integrala 650 )
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • apa sau lapte vegetal ( cele mai bune au iesit cu lapte de cocos facut in casa )

INSTRUCTIUNI

  1. Pune bananele in blender si proceseaza-le pana devin lichide.
  2. Adauga faina intr-un bol mai mare.
  3. Adauga bananele pasate si restul ingredientelor.
  4. Amesteca-le bine cu ajutorul unui mixer de mana. Daca amestecul nu are consistenta ca de iaurt fluid, atunci mai adauga putina apa sau lapte vegetal.
  5. De acum incolo se procedeaza exact ca la clatitele clasice. Foloseste o tigaie anti-aderenta de clatite.
  6. Adauga uleiul in tigaie, unge tigaia si apoi scurge uleiul inapoi intr-o cescuta.
  7. In functie de marimea tigaii, poti face 2-3 clatite in acelasi timp.
  8. Adauga cate jumatate de polonic de compozitie in tigaia incinsa si roteste-l usor apoi peste aluat pentru a-i da o forma rotunda clatitei. Nu intinde prea mult aluatul. Clatitele ar trebui sa aiba aprox. 10 cm in diametru.
  9. Lasa clatita la rumenit aprox. 1 minut pe o parte, pana devine aurie, iar apoi cu ajutorul unei palete si a unei furculite, intoarce-o si pe partea cealalta.
  10. Scoate clatitele si pune-le pe un prosop de hartie.
  11. Procedeaza la fel pana se termina tot aluatul. Nu uita sa ungi tigaia cu ulei intre reprizele de prajit.

Pofta buna!

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *