Mini pancakes cu banane

Mini pancakes cu banane

Aceste mini clătite sunt preferatele micuței noastre Olivia, mai ales în diminețile de weekend. Sunt micul dejun perfect, atunci când nu te grăbești și poți savura întreg procesul.

Sunt fără zahăr, fără ouă, fără lapte, prin urmare se potrivesc foarte bine tuturor copiilor, inclusiv celor cu restricții alimentare. Bananele sunt extraordinare! Sunt un înlocuitor ideal pentru ouă în preparatele coapte și adaugă un plus de dulceață și textură cremoasa rețetei.

Mini clătitele se fac ușor și sunt super gustoase, le puteți servi cu unt de arahide sau migdale, iaurt, și multe fructe de sezon. Și dacă reușiți să va feriți de privirile celor mici, puteți încerca și un topping de ciocolată, nu veți regreta 🙂 .

INGREDIENTE

  • 2 banane coapte bine
  • 1 cană făină preferată ( noi folosim făină albă sau integrală 650 )
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • apă sau lapte vegetal ( cele mai bune au iesit cu lapte de cocos făcut in casă )

INSTRUCTIUNI

  1. Pune bananele în blender și pasează-le până devin lichide.
  2. Adaugă făină într-un bol mai mare.
  3. Adaugă bananele pasate și restul ingredientelor.
  4. Amestecă-le bine cu ajutorul unui mixer de mână. Dacă amestecul nu are consistența fluidă a unui iaurt lichid, atunci mai adaugă puțină apă sau lapte vegetal.
  5. De acum încolo se procedează exact ca la clătitele clasice. Folosește o tigaie anti-aderența pentru clătite.
  6. Adaugă foarte puțin ulei în tigaie și folosește un șervețel ca să distribui uleiul pe întreaga suprafață.
  7. În funcție de mărimea tigăii, poți face 2-3 clătite în același timp.
  8. Adaugă câte jumătate de polonic de compoziție în tigaia încinsă și apoi rotește polonicul ușor peste aluat pentru a-i da o formă rotundă clătitei. Nu întinde prea mult aluatul. Clătitele ar trebui să aibă aprox. 10 cm în diametru.
  9. Lasă clătita la rumenit aprox. 1 minut pe o parte, până devine aurie, iar apoi, cu ajutorul unei palete, întoarce-o și pe partea cealaltă.
  10. Scoate clătitele și pune-le pe un prosop de hârtie.
  11. Procedează la fel până se termină tot aluatul. Dacă nu ai o tigaie specială anti-lipire nu uita să ungi tigaia cu ulei între reprizele de prăjit.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.