Diversificare ușoară cu câteva produse speciale pentru bebeluși
Indiferent ce modalitate de diversificare te gândești să alegi pentru bebelușul tău (clasică sau autodiversificare BLW) este bine să pornești la drum cu produsele potrivite. Alege setul pentru diversificare, farfuria, castronelul, bavețica, tacâmurile, cana și paharul care vor ajuta atât bebelușul, cât și pe tine.
De ce contează vesela și accesoriile pe care le alegi pentru diversificare? Pentru că, în general, odată cu diversificarea, te vei lovi de următoarele probleme:
– lipsa de interes a bebelușului pentru mâncarea din farfurie
– multă murdărie de strâns și curățat la fiecare masă
Poți rezolva ambele probleme cu doar câteva produse simple și eficiente, gândite special pentru diversificare.
Ce înseamnă mai exact produse pentru diversificare?
Iată la ce produse ar trebui să te uiți atunci când începi să te pregătești pentru diversificarea bebelușului tău. Un set pentru diversificare bebelusi se compune din:
- O farfurie compartimentată cu ventuză. Iată “7 motive să folosești o farfurie pentru bebeluși în diversificare“.
- Un castronel cu ventuză. Citește “7 motive să folosești un bol pentru bebeluși în diversificare“.
- Tacâmuri pentru diversificare (mici, sigure, ușor de apucat și manevrat). Parcurge articolul “Cum învățăm copiii să folosească tacâmurile?” ca să știi când și cum să oferi copilului tău prima linguriță, prima furculiță, primul cuțit, și ce tipuri de tacâmuri sunt recomandate în funcție de vârstă.
- Cană sau cănuță pentru apa bebelușului. Ca să știi care sunt paharele și cănile potrivite pentru diversificare, dar și cum să-ți ajuți bebelușul să le folosească, îți recomand articolul “Cum învățăm bebelușul să bea din cană sau pahar?“.
- Bavețică din silicon cu buzunar. Diversificarea înseamnă experiențe noi. Toate aceste lecții și experiențe se lasă cu multă mâncare pe masă, pe haine, pe podea, pe pereți. O bavetă practică și de calitate te va ajută mult la ora mesei. Citeste AICI despre cea mai bună bavețică pentru bebeluși.
Acum să vedem cum te vor ajuta produsele pentru diversificare enumerate mai sus să reduci semnificativ murdăria de la ora mesei și, în același timp, să îți faci bebelușul interesat de mâncare.
Stârnește interesul bebelușului pentru mâncarea din farfurie
Spuneam că diversificarea înseamnă experiențe noi. Bebelușul trebuie să între în contact cu acest nou concept uimitor: “mâncarea solidă”. Și ce modalitate mai bună de a face experiențele noi interesante și distractive decât prin joacă? Și cum poți transforma ora mesei într-o joacă educativă? Vei începe cu farfuria, bolul, cana, paharul și tacâmurile care vor stârni interesul bebelușul și pe care bebelușul le va vedea ca pe jucării. Atunci și ora mesei va fi așteptată cu multă încântare.






Ține murdăria și stresul la minim
Murdăria este altă mare problemă a diversificării. Sigur, este sănătos ca cei mici să se joace cu mâncarea, să experimenteze, dar pentru părinți această joacă înseamnă murdărie și stres. Există soluții.
Este foarte important ca bolul și farfuria să nu ajungă imediat pe podea sau în capul bebelușului (sau al părintelui). Bolurile și farfuriile Dodoli pentru diversificare sunt dotate cu o ventuză anti-alunecare din silicon care se fixează pe suprafețele lucioase și nu permite răsturnarea farfuriei de pe scaunul de masă al bebelușului.
Combină un set de veselă pentru diversificare cu o bavetă cu buzunar pentru colectarea resturilor.

Bolul, farfuria și tacâmurile pentru diversificare au multe alte avantaje
- lingurița pentru diversificare este ușoară și are vârful din silicon moale pentru ca bebelușul să o poată folosi fără să-și rănească gingiile si dintisorii.
- tacâmurile din silicon speciale pentru începutul diversificării au mărimea și materialul ideal pentru a obișnui bebelușii cu folosirea tacâmurilor.
- farfuria compartimentată îți va aminti constant că este bine să oferi alimente diverse la fiecare masă.
- dimensiunile bolului și farfuriei sunt pe măsura porțiilor pe care bebelușii ar trebui să le primească. Atenție, nu am spus neapărat să le consume 🙂 .
- este recomandat să obișnuim copiii cu farfurii sau boluri de la începutul introducerii alimentelor.
- chiar dacă au forme simpatice și interesante pentru bebeluși, culorile sunt neutre și nu suprastimulează copilul.
- sunt foarte rezistente. Fie din bambus sau silicon, vesela pentru diversificare este construită sa reziste la inevitabilele scăpări sau lovituri.
- nu conțin substanțe toxice. Contrar plasticului, siliconul și bambusul nu elimină particule toxice.
Zâmbete și îmbrățișări de la Dodoli.
Roxana
Comments (4)
[…] Toți bebelușii vor scăpa mâncare pe ei, vor da pe jos, vor arunca cu mâncare, mâncarea le va cădea din guriță. Toată această murdărie este normală și sănătoasă. Face parte din dezvoltarea armonioasă a copilului (ca să afli de ce, citește “De ce să-ți lași copilul să…”). Problema este că spălarea hainelor, podelei și pereților după fiecare masă nu este ceva tocmai plăcut. O bavetă cu buzunar este un accesoriu care rezolvă aceste probleme într-un mod simplu și accesibil. Și dacă vrei și mai puțină murdărie la ora mesei, încearcă să folosești baveta împreună cu un set de veselă pentru diversificare. Citește despre utilitatea veselei pentru diversificare in “Diversificare mai ușoară cu vesela specială pentru bebeluși”. […]
[…] Deprinderea utilizării tacâmurilor este o provocare suficient de mare încât să nu fie necesare dificultăți suplimentare cu bolul sau farfuria. Vesela trebuie să fie construită astfel încât să sprijine învățarea folosirii tacâmurilor. Folosește boluri și farfurii anti-derapante pentru a face procesul de învățare mai puțin fustrant. Vasul nu trebuie să se miște atunci când micuțul încearcă să adune mâncare cu linguriță, să împungă cu furculiță sau să taie ceva cu cuțitul. Folosește boluri cu margine înălțată pentru colectarea mai ușoară a mâncării folosind lingurița și furculița. Dacă vrei să citești despre toate avantajele veselei pentru diversificare îți recomandăm articolul “Diversificare mai ușoară cu vesela specială pentru bebeluși“. […]
[…] Despre avantajele produselor destinate autodiversificarii poți citi pe larg în articolul: “Diversificare ușoară cu câteva produse speciale pentru bebeluși“. […]
[…] Pregătește-te cu câteva produse ajutătoare pentru diversificare, care vor ajuta bebelușul să folosească mai ușor lingurița, dar te vor scăpa și pe tine de multă mâncare căzută pe podea și pe haine, aruncată pe pereți și pe masă. De exemplu, o bavetă cu buzunar și un bol sau o farfurie anti-alunecare cu margini drepte și înalte. Le poți cumpăra online de AICI. Farfuria / bolul se fixează bine de masă și marginile ajută bebelușul să “prindă” mâncarea cu lingurița. Baveta cu buzunar va colecta alimentele căzute din guriță sau din linguriță. Poți citi despre avantajele bavetelor și veselei pentru diversificare în articolul “Diversificare ușoară cu câteva produse speciale pentru bebeluși“. […]