Cum sa tai alimentele pentru autodiversificare ( BLW)

Cum sa tai alimentele pentru autodiversificare ( BLW)

Probabil ati vazut pe internet poze cu bebelusi la inceputul autodiversificarii molfaind un morcov sau o felie de mar crud. Este in regula si fara risc? 

Hmm, NU.

Autodiversificarea inseamna ca cei mici se hranesc singuri cu bucatele de mancare de la inceputul introducerii mancarurilor solide. Insa nu toate formele sunt potrivite. Iata cum ne putem asigura ca mancarea pe care o oferim celor mici este intr-o forma adecvata, pentru ca daca nu reusesc sa o prinda cu manutele nu vor reusi sa manance. 
Aceste indrumari sunt valabile pentru orice moment in care introduceti bucatile in meniul copiilor. 


In jurul varstei de 6 luni – Majoritatea copiilor de aceasta varsta nu si-au dezvoltat inca prinderea penseta (intre degetul mare si aratator) si apuca mancarea cu intreaga palma. Daca dorim ca bebe sa poata manca in timp ce tine mancarea cu toata palma este necesar sa taiem mancarea in forma de betisoare lungi si subtiri, cam de marimea degetului nostru mic. Aveti mai jos cateva exemple.

Intre 8 si 10 luni  – Atunci cand bebelusul isi dezvolta prinderea penseta, este bine sa taiem alimentele in bucatele mici, de marimea unui bob de fasole. In plus, alimentele rotunde precum nautul si afinele le vom strivi usor inainte de a fi servite. Este minunat pentru copiii de aceasta varsta sa exerseze prinderea penseta, insa este ok si daca continuati sa oferiti alimentele in forma lunga si subtire ca la inceput.

La orice varsta – mancarea ar trebui sa fie destul de moale incat sa poata fi strivita cu efort minim intre degetul nostru mare si cel aratator. Asta inseamna fara mere crude, fara morcov crud, nuci sau bucati tari de carne. 


Adu-ti aminte ca este mai bine sa fii prevazator si stai cu copilul tau atunci cand mananca! Si bucura-te de spectacol ! 🙂 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *