Cel mai bun prosop pentru bebe – prosopul din fibră de bambus

Cel mai bun prosop pentru bebe – prosopul din fibră de bambus

Băița zilnică a bebelușului tău este un moment foarte important. Este ceva ce faceți zi de zi, timp de mulți ani. Ai nevoie de un prosop moale, absorbant și călduros pentru a-ți înveli bebelușul înainte să înceapă tremuratul și plânsul.

Vreau să vă povestesc despre prosopul de baie pe care fetița noastră, Olivia, îl folosește de la vârsta de 1 an. Un prosop care, odată descoperit, a înlocuit orice alt prosop. Este un prosop pentru bebeluși, cu glugă, produs din fibră de bambus, și este cel mai bun prosop pentru bebe pe care l-am încercat. 

Înainte de acest prosop am folosit și noi clasicele prosoape din bumbac, care erau folositoare până la primele 2-3 spălări la mașină. Poate nu am găsit noi prosoapele corecte din bumbac, dar am încercat multe, și după primele spălări la mașină deveneau aspre și scămoșate. Am zis că poate este apă de vină. Dar nici când erau noi nu pot să spun că o puteam ține pe Oli prea mult învelită în acele prosoape. O scoteam din cadă, o înveleam în prosop, dar trebuia foarte repede  să o îmbrăcăm, altfel umezeala din prosop începea să devină foarte neplăcută. Altă problemă era mirosul urat pe care prosoapele din bumbac îl prindeau destul de repede. Prosopul de bumbac se usca foarte greu, și chiar și atunci când la suprafață părea uscat, în interior încă avea umezeală, unde mucegaiul începea să-și facă apariția, și automat apărea și mirosul acela urât.

Dar apoi am descoperit prosoapele din bambus pentru bebeluși, și nu ne-am mai întors la bumbac. Ba chiar suntem de părere că prosoapele din fibră de bambus pentru adulți sunt o idee excelentă. Iată motivele pentru care ar trebui să încerci un prosop din bambus pentru bebe. Îți promit că merită din plin.

Prosop Elefant – 90 x 90 cm

1. Extrem de absorbant. Fibra de bambus absoarbe umezeala de 6x mai repede și mai eficient decât bumbacul. Pielea se usucă foarte repede și dispare disconfortul și senzatia de frig și ud. Practic, învelești bebelușul în prosop și în 2 secunde este uscat.

2. Uscare foarte rapidă. Fibra de bambus are o țesătură extrem de bine ventilată datorită spațiilor microscopice dintre fibre. Acest lucru permite o circulație foarte bună a aerului prin prosop, deci o uscare foarte rapidă.

3. Extrem de moale și plăcut la atingere. Alt avantaj al fibrei de bambus este țesătura extrem de fină, un mare plus pentru pielea sensibilă a bebelușilor. Prosopul nu va zgâria sau irită pielea bebelușului. Este ceva ce nu poate fi usor descris in cuvinte, trebuie să te convingi cu mâna ta.

4. Efect antibacterian. Bambusul are proprietăți natural antibacteriene. Acest lucru, cuplat cu uscarea foarte rapidă, previne apariția și înmulțirea de bacterii și fungi în țesătura prosopului, așa cum se întâmplă cu prosoapele obișnuite din bumbac.

5. Fără mirosuri neplăcute. Știți și voi mirosul acela urât, de mucegai, pe care îl prind prosoapele chiar și dacă o singură dată nu sunt uscate perfect. Oricât de atent ești cu uscarea, tot vei fi pe fugă într-o zi și vei strânge prosopul cu impresia că este uscat, dar fără să fie așa. Acel miros nu există și nu apare în cazul prosoapelor din bambus. O consecință directă a efectului antibacterian descris mai sus este chiar lipsa mirosurilor. Acel miros neplăcut este cauzat de mucegaiul care începe să se dezvolte în țesătura umedă. Un prosop de bambus se usucă atât de repede și bine încât nu permite formarea de mucegai, deci nu prinde nici miros neplăcut.

6. Reglare termică. Spuneam la punctul 2. despre ventilația excelentă a fibrei de bambus. Acea ventilație oferă și o reglare termică foarte bună. Ce înseamnă asta? Prosopul va ține de cald bebelușului toamna și iarnă (atunci când este frig), dar va fi plăcut și răcoros vara (atunci când este cald). 

7. Antialergic. Fibra de bambus nu declanșează și nu provoacă alergii.

8. Protecție excelentă anti UV. Bambusul oferă protecție împotriva ultra-violetelor superioară bumbacului. Îți vei proteja copilul de aceste radiații periculoase, la plajă sau la piscină.

9. Nu se șifonează. Fibra de bambus nu face cute și nu se șifonează.

10. Foarte rezistent și durabil. Contrar bumbacului, fibra de bambus rezistă mult mai bine la spălări repetate, la transpirație, la utilizare zilnică. Prosopul din bambus pe care îl folosește Olivia nu s-a scămoșat, este că nou după 2 ani de utilizare. În tot acest timp am fi schimbat multe prosoape de bumbac.

11. Prietenos cu mediul. Bambusul este o plantă incredibilă. Este o resursă abundentă cu o regenerare foarte rapidă. Crește foarte repede și are nevoie de foarte puțină apă. Absoarbe mult dioxid de carbon din atmosfer și eliberează oxigen.

12. Bonus, prosopul pentru bebe are și glugă. Practică și simpatică, gluga acoperă capul micuțului și îi ține de cald, iar modelul haios de animăluț va fi motiv de mare amuzament pentru toată familia.

Prosop Urs – 90 x 90 cm

Zâmbete și îmbrățișări de la Roxana, Alex & Oli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *