Cea mai bună bavețică pentru bebeluși – 8 motive practice

Diversificarea la 6 luni

Cea mai bună bavețică pentru bebeluși – 8 motive practice

Cea mai bună bavețică pentru bebeluși? … Nu am să vă țin în suspans. Cea mai bună bavețică pentru orice bebe este bavețica din silicon moale cu buzunar. Este un accesoriu minunat, de la începutul diversificării și până la sfârșitul acesteia. De ce o recomand? În acest articol am detaliat 8 motive pentru care eu am folosit o astfel de bavețică în diversificarea bebelușului nostru, Olivia. Pe scurt, este rezistentă, impermeabilă, frumos colorată și, foarte important, ieftină. Am avut 2 bavete, dar sincer, ne-am fi descurcat foarte bine și cu una singură.

Toți bebelușii vor scăpa mâncare pe ei, vor da pe jos, vor arunca cu mâncare, mâncarea le va cădea din guriță. Toată această murdărie este normală și sănătoasă. Face parte din dezvoltarea armonioasă a copilului (ca să afli de ce, citește “3 motive să îți lași copilul să se joace cu mâncarea”). Problema este că spălarea hainelor, podelei și pereților după fiecare masă nu este ceva chiar plăcut. O bavețică din silicon cu buzunar este un accesoriu care rezolvă aceste probleme într-un mod simplu și accesibil. Mai sunt și alte produse foarte utile în diversificare. Am scris despre ele în articolul „Diversificare ușoară cu câteva produse speciale pentru bebeluși„.

Iată cele 8 motive despre care vorbeam mai sus, 8 beneficii pe care le vei obține de la o bavețică. Dar bavete din silicon pentru bebelusi sunt multe si nu toate sunt la fel. Parcurge cele 8 puncte ca să stii ce bavețică să cumperi:

1. Ușoară și produsă din silicon moale

Pentru ca bebelușul să se poată concentra pe mâncare, nu trebuie să fie deranjat de bavețică în timpul mesei. Bavețica trebuie să fie confortabilă și ușoară. Bavetele confortabile sunt cele produse din silicon moale. Mai mult, siliconul moale face că bavețica să stea aproape mulată pe pieptul bebelușului, ajutând la o colectare mai eficientă a resturilor.

baveta silicon diversificare bebe - maimuta
Baveta Maimutica

2. Prindere ajustabilă

Cu o prindere ajustabilă vei putea găsi poziția cea mai confortabilă pentru bebeluș și vei putea folosi baveta și pe măsură ce bebele crește. Iată cum arată o prindere reglabilă pe 5 niveluri la o bavețică din silicon.

Pont. Nu strânge bavețica prea tare. Trebuie să stea puțin “lărguț” în jurul gâtului.

3. Buzunar practic

Buzunarul impermeabil al bavetei colectează alimentele care nu ajung în gurița bebelușului. Îți recomand o bavetele cu buzunar mare, produs dintr-un silicon ceva mai rigid. Deci bavețica trebuie să fie moale (pentru confort și o mulare bună pe pieptul bebelușului), dar buzunarul să fie ceva mai rigid (ca să rămână deschis indiferent de mișcările bebelușului). Un buzunar din silicon prea moale se va închide uneori, în funcție de ce mișcări face bebe.

Bavețică din silicon cu buzunar
Farfurie antiderapanta si bavetica cu buzunar

Iată câteva recomandări de bavete cu buzunar mare, care rămâne deschis.

4. Mai puține pete pe haine

Nu doar buzunarul bavetei ajută la păstrarea curățeniei. Bavețica din silicon acoperă tot gâtul și pieptul bebelușului, iar buzunarul de colectare este ieșit în exterior. Mâncarea și saliva căzute din guriță vor ajunge fie direct în buzunar, fie mai întâi pe corpul bavețicii și apoi în buzunar. La finalul mesei, bavețica (împreună cu toată murdăria) se desprinde de la gât și se duce direct la spălat.

5. Se spală ușor, se usucă repede

Siliconul este foarte rezistent și impermeabil. Bavețica rezistă la temperaturi foarte mari și poate fi spălată fără probleme în mașina de spălat vase. Dar și spălată în chiuvetă va fi ca nouă in câteva secunde. Și, pentru că este impermeabil, siliconul se usucă imediat. Practic, poți folosi aceeași bavetă, fără a avea nevoie de bavete de schimb.

6. Se strânge ușor și poate fi luată “la pachet”

Poți lua lejer cu tine bavețica pentru mesele “din deplasare”. Trebuie doar să o rulezi de la prindere înspre buzunar și o poți depozita în orice poșetă sau geantă. La finalul mesei o clătești. Bavețica se va usca în câteva minute și o poți pune înapoi în geantă.

Bavețică impermeabilă
Ruleaza bavetica rapid si usor

7. Bebelușul nu se udă

Siliconul este un material impermeabil. În timpul mesei, saliva și alimentele căzute pe bavețică nu vor trece prin silicon că să păteze hainele sau să ude bebelușul.

8. Fără substanțe toxice

Silionul din care sunt produse bavetele trebuie sa fie silicon alimentar. Siliconul alimentar este un produs non-toxic, complet sigur. Materialul principal ce intră în compoziția siliconului alimentar este banalul nisip. Siliconul alimentar este compus din: nisip, Oxigen, Hidrogen, Carbon. În esență, siliconul alimentar este o sticlă moale și elastică. Contrar sticlei însă, siliconul alimentar nu se sparge și nu ocupă mult spațiu. O bavetă din silicon alimentar nu irită și nu elimină substanțe toxice, deci poate fi pusă în contact direct cu pielea bebelușului.

Noi am folosti bavetele pentru bebeluși de la dodoli.ro :). Vă recomand și seturile lor pentru diversificare, farfuriile, tacâmurile și cănile pentru bebeluși.

Bavete bebelusi

Roxana & Olivia vă urează o diversificare ușoară.

Comments (3)

 • 7 motive să folosești o farfurie pentru bebeluși în diversificare Reply

  […] Pont. Pentru a ține ora mesei și mai curată, iți sugeram să folosești și o bavetă cu buzunar pentru bebeluși. Te invităm să citești și articolul “8 motive să folosești o bavetă cu buzunar în diversificarea bebelușului“. […]

  august 11, 2022 at 10:17 am
 • 7 motive să folosești un bol pentru bebeluși în diversificare Reply

  […] mai curată, îți sugerăm să folosești și o bavetă cu buzunar pentru bebeluși. Poți citi AICI despre cele mai practice bavete pentru […]

  august 11, 2022 at 10:28 am
 • Diversificare mai ușoară cu vesela potrivită - Dodoli Reply

  […] Bavetă cu buzunar. Diversificarea înseamnă experiențe noi. Toate aceste lecții și experiențe se lasă cu multă mâncare pe masă, pe haine, pe podea, pe pereți. O bavetă practică și de calitate te va ajută mult la ora mesei. Uite “8 motive să folosești o bavetă cu buzunar în diversificarea bebelușului“. […]

  august 14, 2022 at 10:20 am

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *