Brioșe cu spanac pentru copii
Delicioase și pline de legume, aceste brioșe cu spanac sunt ideale pentru prânzul copilului tau, sau pentru o gustare de după amiază. Noi i-am oferit fetiței noastre, Olivia, aceste brioșe cu spanac încă de la începutul diversificării. Sunt o modalitate excelentă de a include spanacul (un aliment nu foarte iubit de cei mici) în meniul copiilor.
Din ingredientele prezentate mai jos rezultă 12 brioșe pe care le poți păstra la frigider, într-un borcan închis ermetic, până la 3 zile. Pot fi păstrate și la congelator după coacere și răcire completă. Pentru a le dezgheța, pur și simplu lasă-le la temperatura camerei pentru câteva ore sau peste noapte.
Ingrediente
- 2 ouă medii
- 150 ml lapte de vacă sau vegetal
- 75 g unt nesărat, topit
- 150 g brânză Cheddar rasă
- 1 fir de ceapă verde, tocat
- 75 g spanac baby, tocat
- 1/2 ardei roșu, mărunțit
- 250 g făină tip 650
Preparare
🔸 Preîncălziți cuptorul la 180 C și așezați 12 hârtii speciale într-o tavă pentru brioșe, sau folosiți forme din silicon pentru brioșe.
🔸 Bateți ouăle într-un bol mare și adăugați untul topit și laptele. Adăugați brânza rasă, ardeii, spanacul și ceapa .
🔸 La final adăugați făina și amestecați .
🔸 Împărțiți aluatul în mod egal în cele 12 brioșe și coaceți timp de 20-25 minute la cuptor.
Serviți în farfuria preferată a micuțului mâncăcios.

Pofta bună!
Lasă un răspuns