Blog

Cartofi wedges “prajiti” la cuptor si guacamole

Servit in farfurie bambus Pestisor Dodoli

Crocanti la exterior si moi in interior, asa ne plac noua cartofii ! Cartofii prajiti sunt deliciosi, mereu au fast printre preferatii nostri, dar nu sunt chiar sanatosi. De aceea am cautat sa preparam o varianta mai putin uleioasa, potrivita pentru intreaga familie. Reteta este preluata de la @elavegan .

Ne place mult aceasta varianta de cartofi deoarece sunt usor de facut, necesita doar ateva ingrediente si sunt copti la cuptor, nu prajiti in ulei. Nefiind prajiti in ulei contin mult mai putine grasimi decat cartofii prajiti clasic.

Ingrediente necesare pentru cartofii wedges:

  • 4 cartofi medii
  • 1-2 lingurite de ulei de masline sau ulei de cocos
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita ierburi de provence

(mai mult…)

Mai mult...

3 motive pentru care ar trebui să îți lași copilul să se joace cu mâncarea

Știm prea bine ce înseamnă să fii părinte. Știm că sunt multe de făcut într-o zi și că este greu să strângi și mai mult în urma copiilor. Înțelegem că atunci când cei mici încep să se joace cu mâncarea „dezastrul” se instaurează repede.

Însă, chiar dacă nu ne plac murdăria și haosul la ora mesei, se pare că acestea sunt importante pentru a ajuta copiii să deprindă obiceiuri alimentare sănătoase, iar unele studii spun că micuții care se murdăresc atunci când mănâncă au șanse să învețe mai ușor și mai repede.

Astăzi vom evidenția 3 motive pentru care trebuie să acceptăm și chiar să îmbrățișăm "harababura" de la ora mesei și să le permitem celor mici să se joace cu mâncarea.

Deci data viitoare când oftați gândindu-vă la cât aveți de strâns și curățat, amintiți-vă de acest articol și încercați să vedeți partea plină a paharului.

Există mai multe șanse ca cei mici să mănânce mâncarea

Copiii care se joacă cu alimentele au șanse mai ridicate să o manance. Acest lucru este valabil pentru toate felurile de mâncare, în special pentru fructe și legume! (mai mult…)

Mai mult...

Mini pancakes cu banane

Sunt preferatele noastre, mai ales in diminetile de weekend, atunci cand nu te grabesti si poti savura intreg procesul. Sunt fara zahar, fara oua, fara lapte, prin urmare se potrivesc foarte bine tuturor copiilor, inclusiv celor cu restrictii alimentare . Bananele sunt extraordinare! Sunt un inlocuitor ideal pentur oua in preparatele coapte si adauga un plus de dulceata si textura cremoasa retetei. Mini clatitele se fac usor si sunt super gustoase, le puteti servi cu unt de arahide sau migdale ( 1+), iaurt, si multe fructe de sezon. Si daca reusiti sa va feriti de privirile celor mici puteti incerca si un topping de ciocolata, nu veti regreta :) .

INGREDIENTE

  • 2 banane coapte bine
  • 1 cana faina preferata ( noi folosim faina alba sau integrala 650 )
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • apa sau lapte vegetal ( cele mai bune au iesit cu lapte de cocos facut in casa )

(mai mult…)

Mai mult...

Paste integrale cu sos pesto

Daca bebelusul tau iubeste pastele, poti incerca sa ii prepari aceste paste delicioase si foarte sanatoase.

Este important pentru copii sa consume cat mai multe alimente ce contin culoarea verde. De ce? Pentru ca din punct de vedere nutritional, alimentele de culoarea verde sunt bogate în fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, vitamine A, C, E și K.

Daca am fi gasit spanac la piata, aceasta reteta ar fi fost cu spanac, deci puteti improviza cu diferite frunze verzi , puteti folosi chiar si rucola.

Busuioc am luat din ghiveciul pe care il tinem in bucatarie, deja rezista de aproape un an si l-am folosit frecvent la sosuri pentru paste.

In reteta originala pentru pesto se folosesc seminte de pin, insa daca nu aveti ( si sunt destul de costisitoare ) puteti folosi la fel de bine nuci .

La aceasta reteta am folosit farfalle integrale cumparate din Lidl, si le-am fiert respectand instructiunile de pe pachet, aproximativ 15 minute. (mai mult…)

Mai mult...
poza-main

Autodiversificarea – posibil cea mai bună metodă de a introduce mâncarea solidă în alimentația bebelușului

Majoritatea părinților aleg să diversifice alimentația bebelușilor folosind aceeasi metodă auzită de la prieteni și răspândită pe internet, cu lingurițe pline de amestecuri pasate, oferite micuților la ore controlate cu strictețe de către adulți, după un program bine stabilit.

Ceea ce multi dintre ei nu știu  este faptul că această metodă este o rețetă sigură de a „crea” micuți mofturoși, predispuși la celebrele scenete de la ora mesei . O consecință și mai gravă este faptul că din astfel de obiceiuri rezultă și viitoarele înclinații spre obezitate, iar consumul de mâncare tip junk devine parte din dieta obișnuită.

Cunoaște o nouă abordare: AUTODIVERSIFICAREA (Baby-Led Weaning)

Autodiversificarea este vazută ca o metodă revolutionară de a introduce alimentele solide și este pe un trend crescător, adoptată de un numar tot mai mare de părinți. Dar în ce constă? Principiul este simplu. Permitem bebelușului să se hrănească singur, în timp ce introducem treptat alimente noi, în paralel cu laptele matern sau cu formula de lapte. Mulți consideră autodiversificarea o metodă superioară hrănirii cu lingurița și cea mai bună cale de a forma obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă.

Diferența fundamentală dintre diversificarea clasică și autodiversificare constă în ordinea în care copilul întelege și învață hrănirea. Atunci când este hrănit cu mâncare pasată, copilul invață mai întâi să înghită și apoi să mestece. În autodiversificare, copilul învață mai întâi să mestece și mai apoi să înghită, așa cum știm cu toții că este normal și natural. (mai mult…)

Mai mult...