Biscuiții Moșului

Biscuiții Moșului

Vă mai amintiți cum vă pregăteați în copilărie pentru sărbătorile de iarnă? Ce obiceiuri aveați în familie? Ar fi foarte drăguț să le creăm și copiilor noștri amintiri frumoase în această perioadă …și niște ritualuri de sărbători care să se păstreze peste ani. 
Toți copiii adoră biscuiții, dar nici Moșul nu se lasă mai prejos! Prin urmare, Șugubățul si Dodoli vă indeamnă să pregătiți împreună cu cei mici biscuiții pentru Moș, dar să nu uitați să lăsați pe masă și un pahar cu lapte! 😉

Sunt sigură că „spiridușii” se vor distra de minune și vor fi tare fericiți că îi implicați și pe ei, chiar dacă asta înseamnă că va dura mai mult și se va face mizerie în bucătărie. În plus, copiii vor învăța că este important să ofere și ei altora, și să fie recunoscători pentru lucrurile pe care le-ar putea primi.

Rețeta de astăzi este destul de simplă. Nu necesită răcirea aluatului sau ingrediente speciale. Și puteți adăuga cu ușurință alte ingrediente precum bucățele de fructe uscate, ciocolată albă, ciocolată cu lapte sau chipsuri de ciocolată semidulce pentru adulți și copii mai mari. În varianta simplă este potrivită și pentru cei mai mici de un an, dacă se omite mierea sau se înlocuiește cu banană. 

Haideți să ne apucăm de copt!

Biscuiții Moșului


Ingrediente:

  •  310g făină 
  •  1/2 lingură praf de copt    
  • 1 linguriță scorțișoară ceylon    
  • 95g unt rece (pentru cei cu alergie la proteina din lapte de vacă puteți folosi unt de cocos)    
  • 90g kaki (sau banană)    
  • 2-3 linguri miere (pentru copiii sub 1 an se omite din cauza riscului de botulism ❗ Se poate înlocui cu 1/2 banană)    
  • 2 lingurițe zeamă de lime /lămâie   
  • 1 lingură ulei

❗În cazul în care nu știați deja, mierea este interzisă înainte de vârsta de 1 an, din cauză că există posibilitatea să fie contaminată cu sporii unei bacterii numite Clostridium botulinum, care provoacă botulism. Acești spori sunt inofensivi pentru copiii mai mari și pentru adulți, deoarece corpul dezvoltă apărare împotriva acestora de la vârsta de aproximativ  1 an.

Modalitate de preparare:

  • Preîncălziți cuptorul la 180 grade cu ventilație.  
  • Într-un bol încăpător (sau în robotul de bucătărie) amestecați ingredientele uscate. 
  • Adăugați apoi untul rece tăiat cubulețe și amestecați până obțineți o textură nisipoasă. 
  • Cu ajutorul blenderului faceți piure din kaki.
  • Puneți toate ingredientele umede peste amestecul de făină și unt, și frământați un aluat. 
  • Pe blatul ușor înfăinat, întindeți o foaie de aluat de aproximativ 5mm grosime. 
  • Decupați biscuiții în formele dorite, apoi așezați-i  pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. 
  • Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 8-10 minute, sau până se rumenesc ușor deasupra.
  •  Când sunt gata lăsați-i la răcit pe un grătar metalic. Sunt fragezi, nu tari, și se păstrează foarte bine câteva zile într-un recipient închis.

Acum Moșul este așteptat!

Cu drag,

Paula și Șugubățul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *