7 motive să folosești un castronel pentru bebeluși în diversificare

7 motive să folosești un castronel pentru bebeluși în diversificare

Castronelul pentru diversificare este mai mult decât “un vas în plus de spălat”. Castronelul pentru bebeluși este un accesoriu extrem de util. De ce? Iată 7 motive pentru care un castronel special de bebeluși te va ajută atât pe ține, cât și pe copilașul tău, în perioada diversificării. Citește și „7 motive să folosești o farfurie pentru bebeluși în diversificare„.

Motivul 1. Nu se sparge

Bolul unui bebeluș va fi supus inevitabil la căzături, lovituri și aruncări. Evident, nu vrei ca bolul să se spargă. Un bol special pentru bebeluși este fabricat din materiale rezistente la șocuri. Găsești pe piață boluri din plastic, din silicon, sau, dacă dorești ceva cu adevărat interesant, din bambus. Noi îți sugerăm totuși să eviți plasticul. În bol vei pune și mâncare fierbinte (ciorbe, supe) și plasticul devine toxic atunci când este expus la temperaturi ridicate. Mai bine alegi un bol din silicon. Are aproximativ același preț cu un bol din plastic, dar fără riscurile legate de sănătate și fără impactul negativ asupra mediului.

Motivul 2. Mărime potrivită pentru porții potrivite

Porțiile potrivite pentru bebeluși sunt mici, mai mici decât ai putea crede. Un bol pentru diversificare are dimensiuni reduse, tocmai pentru a reaminti părinților că “mai puțin înseamnă mai mult” în ce privește porțiile bebelușilor. La o masă, bolul pentru diversificare ar trebui să fie o treime plin, maxim pe jumătate.

Motivul 3. Se fixează de masă

Un bol pentru bebeluși nu este cu adevărat “pentru bebeluși” dacă nu are o ventuză eficientă care să fixeze bolul pe masă. Ora mesei, în special dacă ai optat pentru auto-diversificare (baby-led weaning), este o aventură cu multă mâncare pe jos, pe masă, pe haine, pe pereți. Ventuza previne împingerea sau ridicarea bolului de pe masă. Deci, murdărie mai puțină, stres mai puțin. 

Pont. Ventuza unui castron pentru diversificare are și un marcaj de care să tragi când vrei să desprinzi vasul. Acel marcaj trebuie să stea pe partea opusă copilului, altfel cel mic se va prinde repede că trăgând de marcaj poate desprinde castronelul. Pentru a ține ora mesei și mai curată, îți sugerăm să folosești și o bavetă cu buzunar pentru bebeluși. Poți citi AICI despre cele mai practice bavete pentru bebeluși.

bol Broscuta

Motivul 4. Încape și se fixează pe orice scaun de masă

Un bol pentru diversificare, cu sau fără ventuză, este conceput să încapă perfect pe tăvița oricărui scaun de masă pentru bebeluși. În plus, ventuza bolului se fixează excelent pe toate materialele din care sunt produse măsuțele bebelușilor. Am făcut chiar un experiment. Am fixat un bol din bambus cu ventuză pe scaunul Oliviei și am ridicat scaunul cu totul trăgând de bol în sus (evident, Olivia nu era în scaun 😛).

Motivul 5. Ajută la exersarea dexterității

Este important ca bebelușii să exerseze manipularea de obiecte mici și coordonarea “ochi-mână” cât mai din timp. Diversificarea este un moment perfect pentru aceste exerciții. Cei mici vor trebui să apuce mâncarea fie direct cu mânuța, fie folosind tacâmuri pentru bebeluși. Aici se face bolul din nou de folos. Marginea înălțată a bolului, în combinație cu un tacâm ușor (în general vei primi și o linguriță odată cu bolul), vor ajuta bebelușul să-și exerseze “talentele” în apucarea, prinderea și “transportarea” mâncării la guriță.

Motivul 6. Ora mesei va fi mai distractivă

Mai toate bolurile pentru copii au modele deosebite sau culori interesante, sau ambele. Un astfel de bol va transforma ora mesei într-un eveniment așteptat și distractiv pentru bebe. Dacă îi plac animalele poți alege un bol Panda, Iepuraș, Broscuță, Pisoi, există multe variante. Aceleași modele interesante le poți găsi și pentru farfurii.

Pont. Poți folosi castronelul pentru prezentări haioase de mâncare. Nu trebuie să complici lucrurile. Iată o banală porție de orez cu lapte servită fetiței noastre dintr-un castronel Pisicuță.

Pont. Încearcă să vezi fiecare masă cu bebelușul tău că pe o șansă de învățare și distracție împreună. Pe mine m-a ajutat foarte mult puțină pregătire mentală înainte de fiecare masă. Am tras aer in piept, nu mi-am setat țeluri, mi-am spus că va fi murdărie, mi-am spus că voi avea răbdare și că vreau să mă distrez cu copilul meu.

Motivul 7. Prețul este accesibil și avantajele sunt multe

Să luăm exemplul unui bol din silicon alimentar premium. Bolul poate fi folosit în cuptorul cu microunde, în cuptorul clasic, poate sta la frigider sau congelator, poate fi spălat în mașina de spălat vase. Are ventuză și o linguriță inclusă. Nu conține plastic și este foarte ușor. Găsiți un astfel de castronel la aproximativ 49 lei.

Sperăm că informațiile au fost de folos. Dacă ai întrebări sau nelămuriri legate de diversificare ne poți scrie pe Instagram sau Facebook.

Roxana și Oli din Dodoli

Comment (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *