7 motive pentru care păturica din muselină este importantă pentru bebeluși

7 motive pentru care păturica din muselină este importantă pentru bebeluși

7 motive pentru care păturica din muselină este importantă pentru bebeluși

Este bine știut că orice părinte de bebeluș are la îndemână faimoasa “trusă a copilașului”, o geantă cu toate obiectele necesare celui mic. Noi suntem de părere că păturica din muselină este unul din acele obiecte care nu trebuie să lipsească din această  “trusă”. Este genul acela de produs accesibil, practic și versatil, un mare ajutor atât bebelușului, cât și părinților.

În acest articol veți citi despre muselina Dodoli și despre 7 motive pentru care fiecare bebeluș ar trebui să se bucure de o păturică din această muselină.

Ce este muselina?

Muselina uzuală este un material textil ușor, cu țesătură fină și aerisită. Muselina este confecționată în general din bumbac și este utilizată în multe domenii diferite (din muselină se fac haine, echipamente medicale, etc). Originea acestui material este tocmai în India antică (regiunea Bengal). 

Dar muselina Dodoli?

Muselina obișnuită are multe aplicații, dar nu este un material gândit și conceput special pentru copii. Pentru a obține cel mai bun material pentru bebeluși, am ales pentru muselina Dodoli un amestec de fibră de bambus cu puțin bumbac, mai exact 70% bambus și 30% bumbac. De ce este această combinație de materiale specială? Pentru că fibra de bambus are proprietăți superioare bumbacului. Este mai fină decât bumbacul, mai ușoară și, foarte important, este mult mai rezistentă la uz zilnic și spălări repetate. Daca bumbacul începe să își piardă din proprietăți după câteva spălări (devine mai aspru și scămoșat), fibra de bambus rămâne la fel de moale și fină. 

7 argumente pentru o păturică din muselină Dodoli

 • Este extrem de versatilă. Puteți folosi păturica Dodoli în multiple moduri practice. Noi am descoperit nu mai puțin de 12 astfel de situații unde păturica este de mare ajutor. Le găsiți pe toate în articolul nostru “12 utilizări practice ale păturicii din muselină”.
 • Confort maxim pentru bebeluș. Țesătura fină și aerisită a muselinei este perfectă pentru confortul micuțului. Păturica va ajuta bebelușul să se simtă confortabil și în siguranță.
 • Ventilație excelentă, fără supraîncălzirea bebelușului. Contrar păturilor sintetice sau foarte groase, muselina permite circulația suficientă a aerului pentru obținerea unei temperaturi optime sub păturică.
 • Rezistentă și durabilă. Fibra de bambus este foarte rezistentă la utilizare zilnică și spălări repetate la mașină. Păturica poate fi spălată de mână sau la mașina de spălat rufe ori de câte ori este nevoie, densitatea mare de fibră de bambus asigurând că va rămâne moale după fiecare spălare. 
 • Protecție UV excelentă. Radiațiile ultraviolete atât de periculoase (mai ales pentru pielea sensibilă a bebelușilor) sunt mereu prezente în atmosferă, atât în zilele cu soare, cât și în cele cu cer înnorat, vara sau iarna. Muselina oferă în același timp protecție UV și confort bebelușului. În articolul dedicat celor 12 utilizări practice ale păturicii veți afla cum puteți acoperi eficient geamul mașinii sau căruciorul pentru a proteja bebelușul de radiații ultraviolete.
 • Complet natural, fără substanțe toxice. Atât fibra de bambus cât și bumbacul sunt materiale complet naturale, fără substanțe toxice în compoziție. Păturica nu va irita pielea sensibilă a bebelușului și nu va agrava eventualele alergii. Mai mult, cel mic va putea “ronțăi” liniștit colțurile păturicii.
 • Prețul foarte accesibil. Fibra de bambus este doar puțin mai costisitoare decât bumbacul, dar are o durată de viață mult mai mare, ceea ce face ca toate produsele din fibră de bambus sa fie o investiție excelentă.

Alege din multitudinea de păturici haioase disponibile pe dodoli.ro , modelul care va deveni păturica preferată a copilașului tău.

Comment (1)

 • 5 idei speciale de cadou pentru botez Reply

  […] păturică din această muselină este extrem de utilă, putând fi folosită în diferite moduri practice: înfășat, protecție […]

  decembrie 3, 2020 at 7:49 am

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *