Păturica din muselină pentru bebeluși – 12 moduri practice de utilizare

Păturica din muselină pentru bebeluși

Păturica din muselină pentru bebeluși – 12 moduri practice de utilizare

Sunt câteva obiecte de care avem nevoie cu adevărat pentru un nou-născut, iar păturica din muselină se numără printre acele lucruri care ajută părinții noilor bebeluși pe parcursul primei etape din viață. Există câteva avantaje ale utilizării muselinei din fibră de bambus în comparație cu orice alt material, iar printre calitățile cele mai apreciate se numără versatilitatea folosirii acestui articol din trusa bebelușului, păturica din muselină Dodoli. 

Noi am găsit 12 moduri practice de folosire a păturicii din muselină.

1. Înfășarea bebelușului

Puteți înfășa bebelușul în păturică în doar 5 pași. Înfășarea este foarte simplă (vezi imaginea de mai jos), iar bebelușul se va simți în siguranță învelit într-un material atât de fin.

Păturica din muselină pentru bebeluși - infășare.
Înfășarea bebelușului

2. Intimitate

Oferă intimitate mămicii în timpul alăptării în public. Dimensiunea generoasă a păturicii (120x120cm) protejează de privirile indiscrete, oferind în același timp suficient spațiu bebelușului.

3. Protecție

Pusă pe umăr, atunci când țineți bebelușul în poziție verticală pentru a-l ajuta să eructeze. În acest mod, bebelușul nu va intra în contact direct cu hainele persoanei care îl ține pe umăr.

Păturica din muselină pentru bebeluși - intimitate alăptare.
Intimitate în timpul alăptării
Păturica din muselină pentru bebeluși pe umăr - ajutor eructat.
Protecție

4. Mișcare

Folosiți păturica din muselină pentru a-i oferi bebelușului o suprafață pe care să își exerseze mușchii spatelui prin timpul petrecut pe burtică. Experții spun că timpul petrecut pe burtică trebuie început cât mai devreme, sub atenta supraveghere a părinților, iar la început durează 6-7 minute pe zi. 

5. Igienă

Ștergerea bebelușului la ochi, nas, gură, atunci când se întâmplă să nu aveți un șervețel la îndemână. De exemplu, puteți curăța repede laptele regurgitat atunci când hrăniți bebelușul, fără să mai căutați un șervețel în geantă. Fibra de bambus se spală foarte eficient la mașina de spălat, deci păturica poate ține loc de șervețel oricând este nevoie.

6. Bavețică

Pe post de bavețică în jurul gâtului atunci când bavețica lipsește. Se mai întâmplă să nu aveți baveta la îndemână sau să fie murdară, folosiți muselina, se spală.

7. Lenjerie de pătuț

Vă dați seama târziu că nu aveți lenjerie curată pentru pătuțul bebelușului, sau sunteți în călătorie și dormiți în alt pat. Soluție rapidă? Folosiți păturica din muselină. Țesătura aerisită și extrem de fină este perfectă pentru un somn liniștit.

8. Păturica de confort a bebelușului

Folosită zilnic, păturica din muselină poate deveni obiectul de atașament al bebelușului care să îi ofere familiaritate și alinare, ajutându-l să se simtă în siguranță. Experții nu recomandă învelirea bebelușului în pătuț în primul an de viață pentru a minimiza riscul de SIDS , însă cel mai sigur material pentru bebeluși este muselina datorită faptului că se poate respira cu ușurință prin ea. 

9. În călătoriile cu mașina

Pentru învelirea copilașul în scaunul de mașină, în timpul somnului. După ce asigurați corect bebelușul în centurile scaunului special pentru vârsta lui, îi puteți oferi un plus de confort învelindu-l cu păturica din muselină.  

10. Stabilitate

Făcută sul, pentru stabilitatea bebelușului în cărucior. În perioada în care bebelușii nu se pot întoarce singuri, îi putem ajuta să stea pe o parte sau alta împachetând păturica în 4 apoi rulând-o și fixând-o sub bebeluș pentru a-i oferi stabilitate. De asemenea, acest truc poate fi folosit și în timpul alăptării atunci când mama și bebelușul stau culcați pe pat, iar bebelușul trebuie să stea pe o parte pentru a se hrăni la sân.

11. Învelitoare peste căruciorul bebelușului

Păturica oferă protecție contra prafului, insectelor și razelor UV. Dar ATENȚIE! Învelirea căruciorului nu se face oricum. Nu acoperi complet căruciorul. Vezi imaginile de mai jos pentru modalitatea corectă.

Așa DA!
Așa NU!

12. Husă pentru masa de înfășat din spații publice

În lipsa alezelor de unică folosință, puteți folosi păturica din muselină pentru a acoperi masa de înfășat din centrul comercial, aeroport, gară sau orice loc public.

Descoperiți toată colecția de pături din muselină pe dodoli.ro și urmăriți-ne pe Instagram și Facebook pentru noutăți, promoții și sfaturi practice.

Comment (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *